In mei t/m oktober 2015 heeft Lingewaard Energie in samenwerking met de gemeente een pilot uitgevoerd op basisschool Donatushof in Bemmel.

Doel
Deze pilot had twee doelen. Allereerst: de kinderen én hun ouders met een eenvoudige en leuke boodschap energie te laten besparen. En verder om de school inzicht en handvatten te geven om te kunnen besparen op hun eigen energierekening en daarnaast eenvoudig inzicht krijgt in mogelijkheden voor het toepassen van energiebesparende maatregelen.

In opdracht van de gemeente Lingewaard is in 2014 door bureau 5plus1 onder de naam “Slim Lingewaard” een collectieve inkoopactie georganiseerd. Coöperatie Lingewaard Energie en het Wijkplatform Bemmel Centrum hebben hieraan meegewerkt. Bij het project Slim Lingewaard ging het om woningisolatie (gevel – vloer – dak & glas), energiezuinige HR+ ketels en het installeren van een zonnestroom- of zonnewarmte-systeem (zonneboiler). In totaal hebben ruim 40 huishoudens aan deze actie meegedaan. Lingewaard Energie verzorgde de Informatieavonden (zie foto) en de selectie van (lokale) bedrijven die de energiebesparende maatregelen voor een afgesproken bedrag konden uitvoeren.

Coöperatie Lingewaard Energie heeft met behulp van onze gemeente, van oktober 2013 tot april 2015 met het project ‘De Knop Om’ bewoners in Gendt bewust gemaakt van (onnodig) energieverbruik. En met succes want gemiddeld hebben de deelnemers 15% bespaard op energiekosten! Met behulp van de Wattcher (een apparaat dat inzicht geeft in het eigen elektraverbruik) en een online besparingsprogramma hebben bewoners laten zien dat ze makkelijk kunnen besparen!


Woensdag 25 Februari 2015 hield Lingewaard Energie de Energietop Lingewaard.

Meer dan 50 genodigden uit de lokale politiek, woningcorporaties, stichtingen en bedrijven op het gebeid van duurzame energie kwamen naar de Valom in Huissen.

De gast voor de avond was Reinier van den Berg (Meteo Consult). Als weerman en expert op het gebied van klimaatverandering wist hij het publiek duidelijk te maken wat de desastreuze gevolgen zijn van deze klimaatverandering.