De knop om!

Het begint met bewust worden van je energiegebruik. Wat is je verbruik in je eigen huis en wat kost dat verbruik? De verwarming een graadje lager, maatregelen nemen als je op vakantie gaat of gewoon de lamp uitdoen als je de kamer verlaat. Samen kijken of er kleine of grote veranderingen in je huishouden gedaan kunnen worden om energie te besparen. Dat is De knop om.

Dries/Molenwijk in Gendt

In oktober 2014 is de wijk Dries/Molenwijk met het project De knop om gestart. Na een actieve ronde met ambassadeurs van elke straat, zijn de straten tegen elkaar de ‘battle’ aangegaan. Per ronde volg je 6 weken een online programma met een apparaat van Wattcher wat je inzicht geeft in je verbruik en je op een makkelijke manier helpt minder te verspillen. Je leert bewuster omgaan met energie. Dat is niet allen goed voor het milieu maar ook voor je portemonnee! In het eerste stookseizoen is er een gemiddelde besparing behaald van 15%. Dit is toch mooi €120 per jaar! En vraag het de bewoners zelf, daar hoeven ze echt niet veel voor te doen of te laten.

Wil jij ook meedoen?

Het doel van De knop om is zoveel mogelijk bewoners in Lingewaard te activeren en te stimuleren om hun energieverbruik aan te pakken. Deze knop kan in elke straat of wijk om en dit lukt het beste door betrokken bewoners zelf. We merken dat buren het beste zelf kunnen vertellen waarom ze mee doen en waarom het goed is dat jij ook mee doet. Wij zorgen uiteraard voor een goede start, dat je alle informatie krijgt en we organiseren bijeenkomsten voor het uitwisselen van tips voor en door bewoners. Ben je geïnteresseerd (ook als je niet in de Dries/Molenwijk woont) geef je dan snel op. Wie weet doet jouw straat ook mee binnenkort.

Scholen?

Wil je als basisschool ook wat doen om energie te besparen? Dat kan, want wij komen graag gastlessen verzorgen als ambassadeurs van Waterspaarders (www.waterspaarders.nl). Op een leuke, actieve manier gaan we met kinderen direct aan de slag om minder water en gas te verspillen. Daarnaast kunnen we ook aan de slag met de Wattcher, een apparaat om in school te installeren en iedereen bewust te maken van het energieverbruik in school.

Neem gerust contact op en kijk voor meer informatie onder contact. We hopen je snel te spreken!

Bekijk hier alvast leuke links om inspiratie op te doen:

http://www.hier.nu/

http://thuisbaas.nl/

www.nudge.nl