Burgemeester en kinderburgemeester geven gastles voor “De knop om”

IKC Het Sterrenbos is het energiebesparingsproject “De knop om” gestart en kregen hulp van zowel burgemeester Schuurmans als onze kinderburgemeester Britte. De beide burgemeesters hebben de leerlingen van groep 8 (waar Britte zelf ook in zit) geholpen bij het maken van een etiket voor op een douchefles. Met spreuken als: ‘denk eraan, dicht met die kraan’ helpen we de aarde. En dat is ook hard nodig volgens de groepen 6, 7 en 8 van het Sterrenbos: “want door alle verspilling gaat het niet goed met onze natuur”. Tijd dus voor actie.

De burgemeester werd onthaald door zes Energiedetectives plus Britte. De detectives gaan in een periode van 3 weken in school op zoek naar energievreters en zullen hun uitkomsten in een gezamenlijke afsluiting vertellen. Aangezien de burgemeester ook nieuwsgierig is naar deze resultaten en vroeg wanneer “het rapport” klaar is, zal ze ook wel worden uitgenodigd voor de afsluiting.

Kick-off De knop om

De kick-off van ons project De knop om vond plaats op de Borgwal samen met prinses Laurentien en wethouder Helga Witjes. Kinderen van Het Sterrenbos, De Doornick en de Tichelaar waren aanwezig om vragen te stellen aan de Prinses over duurzaamheid. Het Sterrenbos en De Doornick starten na de vakantie. Op de Tichelaar zijn we al bezig (zie onder).

 

Basisschool De Tichelaar

In alle klassen hebben we energielessen gegeven en zijn er prachtige etiketten gemaakt. Ook zijn energiedetectives aan de slag met geheime opdrachten. In de viering worden alle uitkomsten gepresenteerd.

 

Aftrap met Jamai

Wat hebben we een spectaculaire aftrap in Diergaarde Blijdorp gehad. Op Nationale WaterSpaardersDag op 13 oktober hebben leerlingen van De Borgwal met Jamai en Prinses Laurentien het douchelied gezongen; 5 minuten is genoeg.

  

De Knop Om in het kort

Lingewaard Energie heeft de handen ineen geslagen met onze Gemeente, de scholenstichtingen De Linge, Atos en Batavorum om aan de slag te gaan met duurzaamheid. We lichten de school door op energieverbruik, geven gastlessen over warm waterverbruik om ouders, broertjes en zusjes te helpen korter te douchen en energiedetectives krijgen geheime opdrachten. Alle uitkomsten worden in een viering gepresenteerd. Heeft u vragen? Stel ze gerust!