Vrijdag 17 februari hebben de groepen 6 tot en met 8 het Waterspaardersproject afgesloten. In de aula was er een afsluitende viering met een gevarieerd programma met liedjes, een film en presentaties van de energiedetectives. We zijn trots op de besparingen en het speurwerk van de detectives. Alweer een duurzame school in Lingewaard erbij!

bekijk hier de film:

http://www.sterrenbos.nl/Informatie/Laatste-nieuws/art/11850/afsluiting-project-waterspaarders

Hulp bij gastles van burgemeesters

IKC Het Sterrenbos is het energiebesparingsproject “De knop om” gestart en kregen hulp van zowel burgemeester Schuurmans als onze kinderburgemeester Britte.

De beide burgemeesters hebben de leerlingen van groep 8 (waar Britte zelf ook in zit) geholpen bij het maken van een etiket voor op een douchefles om ouders, broertjes en zusjes eraan te herinneren dat we korter moeten douchen. Met spreuken als: ‘denk eraan, dicht met die kraan’ helpen we de aarde. En dat is ook hard nodig volgens de groepen 6, 7 en 8 van het Sterrenbos: “want door alle verspilling gaat het niet goed met onze natuur”. Tijd dus voor actie.

De burgemeester werd onthaald door zes Energiedetectives plus Britte. De detectives gaan in een periode van 3 weken in school op zoek naar energievreters en zullen hun uitkomsten in een gezamenlijke afsluiting vertellen. Aangezien de burgemeester ook nieuwsgierig is naar deze resultaten en vroeg wanneer “het rapport” klaar is, zal ze ook wel worden uitgenodigd voor de afsluiting.