De eerste woonmarkt van Lingewaard op 21 maart 2015 was bedoeld om potentiële kopers en huurders wegwijs te maken in alles wat er speelt bij het kopen/huren van een woning.

Naast een aantal makelaars en beide woningcorporaties waren ook bedrijven aanwezig die je in en om de woning nodig hebt voor de financiering en inrichting.

Lingewaard Energie was als onafhankelijke partij uitgenodigd om adviezen en aanwijzingen te geven over energiebesparingsmaatregelen en het installeren van duurzame energiesystemen.

Voor woningen is het belangrijk te weten of de woning goed is geïsoleerd. Een goed geïsoleerde woning geeft een goed wooncomfort. Daarbij kan ook gebruik gemaakt worden van allerlei leuke gadgets die kunnen helpen bij het duurzaam gebruiken van energie.

Duurzaam en comfortabel wonen begint bij de schil van de woning. Ongeïsoleerde muren geven aan de binnenkant kou af in de kamer. Met een goede isolatie blijft de binnenmuur op temperatuur waardoor het comfortabeler is in de kamer, maar waardoor ook minder energie nodig is voor de verwarming. Is de woning voldoende goed geïsoleerd, dan kan worden gedacht aan de installatie van duurzame energiesystemen.

Coöperatie Lingewaard Energie heeft zich op deze Woonmarkt prima kunnen profileren. Ruim 200 mensen hebben deze markt bezocht. Veel mensen waren positief verrast over onze activiteiten en het feit dat dit allemaal door vrijwilligers wordt opgepakt. Ook gaven verschillende mensen aan na te willen denken over een actieve rol binnen onze Coöperatie.

Wij vinden het heel plezierig dat de organisatie van deze Woonmarkt ons deze mogelijkheid geboden heeft.