Coöperatie Lingewaard Energie U.A. heeft in samenwerking met tuinders het Drijvend Zonnepark Lingewaard (DZL) ontwikkeld op het gietwaterbassin aan de Azalealaan in het tuinbouwgebied Bergerden. Het gaat om een zonnepark van ca. 6.000 panelen waarmee jaarlijks ongeveer 1,6 miljoen kWh zonnestroom opgewekt kan worden. Dit is goed voor ruim 500 huishoudens! Inmiddels beschikken wij al over een omgevingsvergunning, een provinciale investeringssubsidie, en een grote groep crowdfunders die in het park willen investeren.

Om tot een sluitende businesscase (begroting) te komen hebben we begin oktober een SDE+ subsidie aangevraagd (SDE: Stimulering Duurzame Energieproductie). Na ontvangst van de SDE+ beschikking kan het zonnepark in het voorjaar van 2017 gerealiseerd worden door de installateur die wij op het oog hebben. De verwachting is dat halverwege 2017 het Drijvend Zonnepark groene stroom gaat opwekken. Die verkopen we aan de Nijmeegse energie-leverancier Huismerk Energie. Huismerk Energie zorgt er vervolgens voor dat de door ons geproduceerde stroom daadwerkelijk in de regio geleverd wordt. Zo dragen we bij aan de verduurzaming van onze regio door samen te werken.

Wilt u stroom uit uw regio thuis? Schrijf u dan vrijblijvend in voor een persoonlijk aanbod!
Heeft u nu al interesse in deze lokaal op te wekken groene stroom voor gebruik in uw huis? Dan kunt u nu al kiezen voor de stroom van Drijvend Zonnepark Lingewaard (DZL). Zo bent u er zeker van dat u tot de 500 huishoudens behoort.

We bieden u de keus uit twee mogelijkheden:

  1. Wij stellen u op de hoogte zodra wij weten wanneer het DZL is gerealiseerd. U ontvangt dan per e-mail van onze partner Huismerk Energie een aantrekkelijk aanbod voor Lingewaard-stroom en gas. Dit aanbod is geheel vrijblijvend.
  2. U ontvangt binnenkort alvast een aantrekkelijk aanbod van Huismerk Energie voor stroom en gas. Tot aan de realisatie van het DZL, heeft u garantie van stroom van Windpark Nijmegen-Betuwe. Zodra het DZL stroom produceert, krijgt u stroom uit Lingewaard geleverd. Hierdoor heeft u nu al voorrang op de afname van stroom van het DZL. 

 

Uw inschrijving is geheel vrijblijvend en verplicht u tot niets!

Klik HIER om u in te schrijven !