Op vrijdag 18 november ontvangt Lingewaard Energie prinses Laurentien in het kader van energiebesparingsproject De Knop om, het project waar alle Lingewaardse basisscholen aan meedoen.

De ontvangst is op basisschool de Borgwal in Bemmel, waar het project officieel van start gaat. Leerlingen van basisscholen Het Sterrenbos, De Doornik en De Tichelaar zullen als energieambassadeurs ook bij dit bezoek van prinses Laurentien aanwezig zijn.

Een onderdeel van het project De Knop om zijn de Waterspaarders gastlessen waarin kinderen onder andere een etiket voor een shampoofles ontwerpen. Het etiket moet een zelbedachte duurzame boodschap bevatten en dit wordt vervolgens op een shampoofles gedrukt.

WaterSpaarders komt voort uit de wens van kinderen om zelf iets te doen om klimaatverandering tegen te gaan en de natuur te behouden. De drie initiatiefnemers (het Wereld Natuur Fonds, Unilever en de Missing Chapter Foundation) ondersteunen de missie van de kinderen om thuis hun gezin aan te zetten tot korter minuten douchen.

Nederlanders douchen nu gemiddeld negen minuten. Een besparing van vier minuten door alle Nederlanders staat gelijk aan jaarlijks 77.000 olympische zwembaden vol met warm water. Daarnaast kan een gezin van vier personen zo’n 220 euro per jaar besparen. Prinses Laurentien, oprichter Missing Chapter Foundation: “Dit is een unieke beweging. Kinderen denken compromisloos en zijn actiegericht. Hun houding is: als het heel simpel is om je gedrag te veranderen en het is goed voor de natuur en onze toekomst, waarom doen we het dan niet allemaal? Die urgentie is nodig en daarom bestaat WaterSpaarders. Nu is het een kwestie van samen aan de slag en volhouden.