Lingewaard / Lichtenvoorde, 10-1-2017


Coöperatie Lingewaard Energie is ontwikkelaar van het Drijvend Zonnepark Lingewaard op het gietwaterbassin in het tuinbouwgebied Next Garden te Bemmel. De Coöperatie zal Tenten Solar Zonnepanelen BV de opdracht gaan geven voor ontwerp, installatie en het onderhouden van het zonnepark voor een periode van 15 jaar.


In de komende weken worden de definitieve technische, organisatorische en financiële aspecten in detail uitgewerkt. Na het afsluiten van een bancaire lening zullen naar verwachting in de loop van februari de contracten getekend worden.


Beide partijen gaan vol vertrouwen een langdurige samenwerking aan.


Het gaat bij het Drijvend Zonnepark Lingewaard om een voor Europese begrippen uniek project door de combinatie van schaalgrootte (6000 panelen met een totale opbrengst van circa 1,8 miljoen kWh) en de drijvende constructie op het waterbassin.

 

 

Over Coöperatie Lingewaard Energie

Lingewaard Energie is een coöperatie van energiebewuste burgers, die in samenwerking met lokale partners (gemeentelijke overheid en bedrijfsleven), kennis- en informatieoverdracht verzorgt op het gebied van duurzaamheid, energiebesparing en opwekking van hernieuwbare energie. Naast kleinschalige projecten werken we ook aan grootschalige projecten voor (collectieve) opwekking van hernieuwbare energie binnen de gemeente Lingewaard.


Over Tenten Solar Zonnepanelen BV


Tenten Solar is actief in de zeer groeiende markt van duurzame energieopwekking. Tenten Solar is specialist, groothandel, leverancier en installateur op het gebied van zonnepanelen installaties. Ze adviseren over, handelen in en installeren zonnepanelen. Daarnaast ondersteunen ze installateurs en groothandels en zijn ze actief in diverse sectoren, zoals: de agrarische sector, het MKB, de semioverheid en de particuliere markt. Het hoofdkantoor van Tenten Solar Zonnepanelen bevindt zich in het Gelderse Lichtenvoorde, vanuit waar zij zonnepanelen plaatsen door heel Nederland.