Samen met Lingewaard Energie hebben Iggy, Lars, Fenne en Zoë van basisschool de Vlinderboom in Bemmel onderzoek gedaan naar het energieverbruik in hun school. Zij hebben als echte energiedetectives onderzocht hoe ze het energieverbruik kunnen verlagen.
De conclusie van het viertal is dat door kleine aanpassingen in het gedrag bij leerkrachten en leerlingen al heel wat energie bespaard kan worden. Zij constateerden dat in veel lege klassen de verlichting, het digibord en beeldschermen gewoon aan staan.

Afgelopen week hebben de detectives aan Ben Wubkes (schooldirecteur) over hun bevindingen verteld. Samen hebben ze afgesproken actie te gaan ondernemen. In de komende weken gaan ze alle klassen langs om de leerkrachten en mede leerlingen te informeren over hun bevindingen. Daarna zullen ze als energiedetective een oogje in het zeil houden of de gemaakte afspraken ook worden uitgevoerd. Tijdens het overleg met de schooldirecteur hebben Fenne en Zoë aan hem een certificaat overhandigd, vanaf 1 januari dit jaar komt de groene stroom voor hun school namelijk uit het Windpark Nijmegen Betuwe.