Straatlantaarns in Lingewaard, Nijmegen, Over-Betuwe en Arnhem gaan branden op onze eigen energie !

Op vrijdag 7 juli heeft Coöperatie Lingewaard Energie samen met 3 andere coöperaties in de regio een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. De andere 3 coöperaties zijn Windpower Nijmegen, Stichting Betuwe Energie uit Over-Betuwe en Rijn en IJssel Energie uit Arnhem. Deze coöperaties gaan stroom leveren aan 17 gemeenten in de regio Arnhem-Nijmegen.


Samen met Wiek-II, ontwikkelaar Windpark Nijmegen, gaan we nieuwe lokale energieprojecten opzetten om in de energiebehoefte van de gemeenten te voorzien. Energieleverancier De Groene Stroomfabriek (DGS) zorgt dat de stroom bij de gemeenten komt.


Lokale energie initiatieven, opgezet door en met burgers uit deze regio gaan in 2018 zorgen dat de straatlantaarns branden in onze straten. Dit is uniek in Nederland. "Een geweldige impuls voor iedereen die een energieneutrale toekomst dichterbij wil brengen”, aldus de Nijmeegse wethouder Harriet Tiemens bij de officiële toekenning van de opdracht. Om inwoners in de regio Arnhem-Nijmegen te informeren over duurzame energie en te betrekken bij lokale energie-initiatieven is de website BurgersGevenEnergie.nl opgezet.
Hier vind je alle informatie over de projecten die stichting Wiek-II en de energiecoöperaties samen ontwikkelen om gemeenten in de regio van energie te voorzien.
Hier bestaat ook de mogelijkheid in te schrijven op de nieuwsbrief.