Groen Gas Gelderland, voorheen bekend als Bio Energie Bergerden, is een grote biomassa vergistingsinstallatie in het glastuinbouwgebied Next Garden (voorheen Bergerden).
De vergister zal jaarlijks 72.000 ton biomassa innemen. Het gaat hierbij vooral om (ingedikte) mest en gras, maar ook om bijproducten uit de agrarische industrie. De biomassa wordt na voorbewerking d.m.v. een vergistingsproces omgezet in biogas, waaruit groen gas wordt gewonnen. Uiteindelijk zal bijna 7 miljoen m3 groen gas op het regionale aardgasnet worden ingevoerd, genoeg voor de vergroening van de gashuishouding van 10.000 gezinnen.


Omdat Groen Gas Gelderland substantieel bijdraagt aan de duurzaamheidsdoelstellingen van Lingewaard Energie bieden wij onze leden de gelegenheid om de dit jaar in gebruik genomen vergistingsinstallatie met eigen ogen te komen bekijken. Een van de initiatiefnemers van dit unieke project, Jan Willemsen, zal ons rondleiden over het complex, een toelichting geven op het proces en vragen daarover beantwoorden.
Als u deel wilt nemen aan deze exclusief voor leden van Lingewaard Energie georganiseerde excursie, meld u dan zo spoedig mogelijk aan bij ondergetekende.

Frans van Herwijnen,
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.