Nederland, ook Lingewaard, stevent af op een toekomst zonder fossiele brandstoffen en dus zonder gasaansluiting van de woningen. Maar hoe kunnen we dan koken, het huis verwarmen en een douche nemen? Lingewaard energie organiseert een voorlichtingsbijeenkomst op 16 november 2017 om 19:30 in de Veldschuur, Sportlaan 1-K, Bemmel.

Het zit er aan te komen: leven zonder gasaansluiting. Gronings gas, jarenlang onze nationale trots, veroorzaakt aardbevingen. Bovendien raken de wereldvoorraden op. Het jarenlange gebruik van gas en olie leidt nu al tot een onrustig wereldklimaat. Reden voor de overheid om te streven naar een maatschappij zonder fossiele energie. Maar we zijn wel gewend om onze warmte met gas op te wekken. Elke woning heeft immers een gasaansluiting.

Thijs de la Court van het Gelders Energie Akkoord schetst hoe de wijken van de toekomst er uitzien en een spreker van Liander (de gasnetbeheerder) zal vertellen hoe en wanneer het gasnet verdwijnt. Tot slot legt Frans van Herwijnen, Lingewaards eerste bewoner zonder gasaansluiting, uit hoe hij er toch warmpjes bijzit. Tijdens de avond is er ruimte voor discussie en kunt u kennis maken met praktische ideeën hoe u uw afhankelijkheid van gas kan verminderen. Om 22 uur wordt de avond met een drankje afgesloten.

Entree: Gratis.  Locatie: Veldschuur, Sportlaan 1-K, Bemmel, 19.15h: Inloop + koffie, 19:30 start.

U kunt op de avond zelf ook lid worden van Lingewaard Energie. Voor € 20 per jaar heeft u toegang tot bijeenkomsten en andere energievoordelen.