In Ressen draaien 4 windmolens al 2 jaar en leveren energie aan zo’n 25.000 huishoudens. Dat is niet mis, en de vraag dringt zich op wanneer er in Lingewaard ook windmolens verschijnen. Maar wat betekent het om zo’n molen in mijn achtertuin te hebben? Wat weet ik van windmolens en van de mogelijke overlast die zij veroorzaken? Wat is het goede dat zo’n molen ons kan brengen? Ben ik een voorstander van de windmolen of pas ik er liever voor?
Lingewaard Energie wil alles voor u op een rijtje zetten. De positieve kanten van de molen, maar ook de negatieve kanten. Wat is slagschaduw en hoeveel geluid geeft een molen? Waar kan ik mij inschrijven voor een winddeel zodat ik kan profiteren van de windenergie?


Op dinsdag 12 juni organiseert Lingewaard Energie een thema-avond windenergie waar alle voors en tegens voor het voetlicht komen. Er wordt een presentatie gegeven over de mogelijkheden van participatie en over wat een windmolen voor onze samenleving kan betekenen.
De avond begint om 19.30 uur en vindt plaats in De Veldschuur, Sportlaan 1K in Bemmel. De zaal gaat om 19.00 uur open. De bijeenkomst is bedoeld voor burgers, politiek en iedereen die meer wil weten over het participeren in windenergie en het realiseren van windenergie in Lingewaard. Aanmelden voor de avond is niet nodig.

Kees Blok van Lingewaard Energie zal de avond leiden.

Drie inleiders zullen een presentatie geven en vragen over windenergie beantwoorden.

  • Robbert Bakker presenteert de routekaart naar een CO2 neutrale gemeente Lingewaard
  • Siward Zomer zal in zijn presentatie in gaan op wat er bij het realiseren van windenergie komt kijken en voorbeelden geven van het proces en het betrekken van burgers bij projecten elders in het land.
  • Pim de Ridder vertelt over de realisatie van windpark Nijmegen-Betuwe en het coöperatieve model in Terheijde.
     

Na de presentaties is er een pauze en daarna gelegenheid om vragen te stellen aan de inleiders.

Robbert Bakker is lid van Lingewaard Energie, Siward Zomer is directeur van ODE-Decentraal en Pim de Ridder is directeur van windpark Nijmegen-betuwe.