Door Tenten Solar Zonnepanelen zijn de afgelopen weken diverse werkzaamheden opgestart en uitgevoerd op de locatie. De bekabeling die de verbinding vormt tussen de transformator en de (stroom-) verdeelkasten is aangelegd en ingegraven.
Daarnaast zijn de vier verdeelkasten opgehangen aan de achterwand. Gezien het grote gewicht van de verdeelkasten was het niet mogelijk om dit handmatig te doen. Hiervoor is een speciale vrachtwagen met kraan georganiseerd.
Voor ons als projectteam was 16 april jl. een belangrijke mijlpaal, omdat toen de eerste drijvers na jaren van ontwikkelen te water gingen. Op dit moment zijn er ruim 2300 zonnepanelen te water gelaten en wordt de omvang van het drijvende zonnepark steeds beter zichtbaar.

Een bijzonder moment was ook het plaatsen van de transformator. Door interne miscommunicatie binnen Liander was de verkeerde vrachtwagen gestuurd. Met deze vrachtwagen kon de transformator niet op de locatie gelost worden. Daarom werd het in de buurt gevestigde kraanbedrijf Wido ingeschakeld om op spectaculaire wijze de transformator met behuizing in een keer op de aanwezige fundering te plaatsen. Het totaalgewicht bedraagt maar liefst 14 ton(!).
Via deze transformator zal straks de zonnestroom op het openbare net worden gezet.

Als projectgroep waren we zeer verheugd met de hoge opkomst tijdens de georganiseerde bouwplaats bezoeken voor de crowdfunders. Men was duidelijk onder de indruk van de omvang van het project en de hoeveelheid werk die benodigd is om dit project te realiseren. Wij kijken dan ook terug op twee geslaagde bijeenkomsten.

Elke dag zien we het zonnepark een stukje groter worden. Voor ons als projectteam verschuiven hiermee ook de activiteiten naar toezicht en het ontvangen van bezoekers op locatie.
Mocht je zelf willen komen kijken als crowdfunder of als lid van de coöperatie dan ben je uiteraard van harte welkom. Het vriendelijke verzoek is om dit bezoek even op voorhand kenbaar te maken. Hiermee weet je zeker dat wij tijd hebben voor jou om je te woord te staan en je veilig over de bouwplaats te begeleiden.

Via dit bericht ontvang je regelmatig een update over de voortgang van de bouw, zodat je een beeld krijgt van wat er zich zoal afspeelt op de bouwplaats. Deze artikelen zullen tevens op de website http://www.lingewaardenergie.nl/ worden gepubliceerd. Voor meer achtergrondinformatie zie ook de projectsite: www.drijvendzonneparklingewaard.nl.

Eerste rijen zonnepanelen

2000 panelen op het water

Plaatsing transformator

Plaatsing verdeelkast