Op 22 maart vierde Lingewaard Energie met haar leden en een groot aantal genodigden haar 5-jarig bestaan in de Theaterkerk in Bemmel.

Na het welkomstwoord door voorzitter Paul Benders was het de beurt aan burgemeester Marianne Schuurmans. Zij gaf aan trots te zijn op de mooie projecten van Lingewaard Energie; het resultaat van initiatief en vasthoudendheid van een groep actieve vrijwilligers.
Ook wethouder Aart Slob sprak zijn waardering uit voor Lingewaard Energie. Hij mocht namens Lingewaard Energie de duurzaamheidsprijs Lingewaard uitreiken aan de Theaterkerk. De Stichting Kerk Bemmel isoleerde de grote kerk en installeerde een warmtepomp, een installatie voor warmteterugwinning en zonnepanelen. Verder zijn veel oude materialen uit de kerk hergebruikt in de nieuwe inrichting.


Speciaal voor het lustrum was TEDX-spreker en filosoof Ruud Veltenaar uitgenodigd. Twee uur lang wist hij het publiek te boeien met zijn verfrissende kijk op de klimaatproblematiek. De rode draad van zijn betoog was dat iedereen een substantiële bijdrage kan leveren aan de verduurzaming door vermindering van de CO2 uitstoot, ook zonder (grote) investeringen. Simpele keuzes als minder vlees eten of kiezen voor andere producten hebben een substantieel effect.
Al met al was het een inspirerende sessie met veel goede tips waar we als Lingewaard Energie weer mee verder kunnen.