Donderdag 10 oktober 13:00 uur bij de elektrische oplaadpalen voor het gemeentehuis in Bemmel

Weet jij hoe het zonnepark van Kronos er aan de Lingewal uitziet? Ben je nieuwsgierig naar de opbouw en de werking en zou je graag een kijkje nemen op het terrein? Heb jij het drijvend zonnepark van Lingewaard Energie al van dichtbij gezien? Weet jij hoeveel zonnepanelen er op het dak van het gemeentehuis liggen? Als je mee gaat fietsen krijg je antwoord op al deze vragen, en meer!

De energietransitie lijkt ver van ons bed, maar ook binnen de grenzen van onze eigen gemeente wordt hard aan de weg getimmerd. Lingewaard Energie heeft een fietstocht uitgezet langs een aantal van deze klimaat-aanpakkers. Tijdens de dag van de duurzaamheid fietsen we langs deze initiatieven en krijgen we een toelichting op hetgeen er gerealiseerd is. We stoppen onder andere bij het vernieuwde gemeentehuis, de biogascentrale, het nieuwe zonnepark aan de Lingewal en het drijvende Zonnepark op Bergerden.

We verzamelen donderdag 10 oktober om 13.00 uur bij de elektrische oplaadpalen voor het gemeentehuis in Bemmel. De fietsroute is ongeveer 15 kilometer lang. Aanmelden is niet nodig. Bent u slecht ter been en wilt u toch graag mee? Meld u dan wel aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. want er zijn enkele plekken beschikbaar in de elektrische auto. Als u liever op een ander moment de route fiets, kunt u haar ophalen bij de receptie van het gemeentehuis (of downloaden op onze site).

Het complete programma met activiteiten tijdens de dag van de duurzaamheid vind u op de pagina van de gemeente Lingewaard.