De tiende dag van Oktober is de nationale duurzaamheidsdag. Vorig jaar organiseerde de Gemeente Lingewaard deze dag, samen met Lingewaard Energie. Er was een duurzame fietstocht, een ondernemersontbijt over duurzaamheid, een pizzabijeenkomst voor jongeren en een avondprogramma over verduurzamen van woningen. En Wethouder Aart Slob reikte alweer de tweede gemeentelijke duurzaamheidsprijs uit. 
Voor 2020 ligt de lat hoger: We willen activiteiten verspreid over de week voor 10 Oktober en een duurzaamheidsmarkt op zaterdag 10 Oktober.

Er is weer aandacht voor jongeren, er wordt weer gefietst en ondernemersvereniging Veron wil een grote activiteit organiseren. We zoeken een publieksfilm rond duurzaamheid en de derde Duurzaamheidsprijs komt eraan. Dit jaar naast een juryprijs, ook een publieksprijs en de mogelijkheid om nominaties in te dienen. Het gaat dan om duurzaamheid in brede zin, dus naast uw buurvrouw met een energie-plus huis, komen bijvoorbeeld ook de lokale afvalraapbrigade, de gedreven natuurgids en gekende consuminderaars in aanmerking. We zullen op korte termijn meer laten weten over deze Week van de Duurzaamheid. Mededelingen over de dag en de prijs volgen ook in onder andere het gemeentenieuws.