Wethouder Aart Slob van gemeente Lingewaard en Pieter Siekman van Coöperatie Lingewaard Energie hebben zaterdag 5 september twee elektrische deelauto’s in gebruik genomen. Omdat je de deelauto’s opent en sluit met een app, werd er geen sleutel maar een mobiel overhandigd. In het bijzijn van de werkgroep EV Deelauto en testrijders werden de eerste duurzame rondjes gereden. Meer dan 25 testrijders uit Huissen en Bemmel zullen in september en oktober hun eerste deelauto-ervaring opdoen.

“Het is een periode die bruist van energie” sprak wethouder Slob de aanwezigen toe. “Ook dit initiatief met de deelauto laat zien dat er veel energie gestoken wordt in nieuwe vormen van duurzaamheid. De werkgroep EV deelauto heeft hard gewerkt om dit mogelijk te maken en wij steunen dit project dan ook van harte”.

Pieter Siekman van Lingewaard Energie bedankte gemeente Lingewaard voor het mede mogelijk maken van dit initiatief.; “Medio 2019 is het idee geboren en gedurende de coronacrisis heeft de projectgroep EVDeelauto flink doorgewerkt en hebben wij van gemeente Lingewaard het vertrouwen en de middelen gekregen om te kunnen starten met de eerste auto's. Dat heeft geleid tot de officiële start van vandaag. Nu kunnen we als energie coöperatie onze bewoners tegen een aantrekkelijk tarief laten kennismaken met elektrisch rijden, zonder dat ze zelf een auto hoeven aan te schaffen”.

Start in Huissen en op 3 oktober naar Bemmel
Tijdens de testmaanden zullen er twee auto’s van partner Mobi worden ingezet. In september staan ze in Huissen en op 3 oktober verhuist er een naar Bemmel. Op die zaterdag is er bij de Theaterkerk vanaf 10 uur voor alle bewoners een testrit- en kennismakingsdag. Op 16 september (online) en 9 en 10 oktober zijn er ook informatiemomenten.

Dubbele primeur
Voor Mobi is de start in Lingewaard een dubbele primeur. Het model Peugeot e-208 is nieuw en het zijn hun eerste auto’s met de naam MobiOost. “Wij richten ons specifiek op deelmobiliteit in landelijke gemeenten en altijd in samenwerking met lokale initiatiefnemers” aldus Han-Paul van Westing. “We zijn gestart met MobiNoord en nu dus ook MobiOost. Met de werkgroep is de samenwerking erg plezierig en de eerste belangstelling is positief”.

Zorgeloos rijden en bijdragen aan CO2-reductie
Heb je regelmatig een (extra) auto nodig en wil je flexibel en duurzaam rijden in een gloednieuwe elektrische auto zonder hoge investering? Kijk dan op https://www.lingewaardenergie.nl/evdeelauto
Hoe meer bewoners en bedrijven die keuze maken, hoe meer auto’s en locaties erbij kunnen komen. Per maand kun je van abonnement wisselen of stoppen, losse ritten zijn ook mogelijk. Zo wordt autorijden zorgeloos, zonder bezit én duurzaam!

Meer informatie over dit initiatief

Werkgroep EV Deelauto; Jeroen ter Heurne 06 – 19 44 29 59
Mobi Nederland Han-Paul van Westing 06 - 113 06 101