Naar aanleiding van de persconferentie van het kabinet op maandagavond, heeft Gemeente Lingewaard besloten de komende drie weken geen fysieke bijeenkomsten te organiseren. Dit om het virus in Lingewaard onder controle te krijgen. Lingewaard Energie volgt deze richtlijn, om ook binnen onze gemeente het virus weer onder controle te krijgen.

Op vrijdag 9 en zaterdag 10 oktober staan er verschillende activiteiten gepland rondom de Dag van de Duurzaamheid. Door de extra coronamaatregelen gaat dit er nu anders uitzien.

• De les over duurzaamheid op IKC de Abacus op vrijdag 9 oktober gaat door. Ook daarna gaan de lessen op andere basisscholen door.
• De bijeenkomst voor ondernemers – georganiseerd door VERON i.s.m. Lingewaard Energie – op 9 oktober gaat niet door. Hiervoor plannen we een nieuwe datum.
• Zaterdag 10 oktober gaat de duurzaamheidsmarkt in Bemmel (bij de Kinkel) niet door.
• Het bezoek van de Energiebus op zaterdag 10 oktober aan Bemmel gaat niet door. We kijken nog of de bezoeken aan de andere kernen later in oktober en november kunnen doorgaan.
• De feestelijke uitreiking van de Duurzaamheidsprijs en de Publieksprijs duurzaamheid zaterdagavond 10 oktober in de Theaterkerk gaat niet door. Er komt een alternatief voor het uitreiken van deze prijzen.
• De filmvertoning van ‘The Biggest Little Farm’ in de Theaterkerk gaat niet door. We kijken naar een alternatieve datum voor de mensen die een kaartje hebben.

Wij hopen met onze maatregelen bij te dragen aan het terugdringen van het virus. Natuurlijk kun je voor informatie over energie besparen of een energieadvies altijd terecht bij het Energieloket. Kijk voor meer informatie op www.energieloketlingewaard.nl