Aan de dorpstraat in Gendt staat tot einde van deze maand een elektrische deelauto van Lingewaard Energie. Na Bemmel en Huissen kunnen ook inwoners van Gendt kennismaken en testrijden. Reserveren, openen en sluiten gaat via de MobiApp. Als je daarin een volledig account aanmaakt (oa check van je rijbewijs is nodig) ontvang je een code voor € 10,- rijtegoed. Geef je je op als testrijder via mobinederland.nl/lingewaard dan rijd je voor € 0,50 per uur en € 19 cent per kilometer. Genoeg dus voor een leuk middagje uit. 
 
Alternatief voor stilstaande eigen auto!
Veel privé-auto's hebben in de afgelopen Corona-maanden stil gestaan. Een deelauto is een alternatief voor de 1e of 2e auto in eigen bezit. Je hebt geen vaste kosten meer omdat je alleen betaalt voor het gebruik. Omdat deze deelauto's elektrisch zijn, met een bereik van ruim 200 kilometer, draag je ook een steentje bij aan een schonere lucht. Door het kiezen van een van de maand-abonnementen ontvang je korting op het uur- en kilometertarief. 
 
In Bemmel en Huissen zijn inmiddels meerdere gebruikers; in beide plaatsen staat nu 1 auto. De actie-periode in Gendt is om hier ook bewoners te laten kennismaken en ervaren. Is er genoeg interesse dan zal de werkgroep EV deelauto van Lingewaard Energie afwegen of de 3e auto blijft. Maar stap vooral eerst in en laat je verrassen!