In Lingewaard is in september met succes een deelauto-project gestart onder particulieren. Door dit initiatief van Lingewaard Energie reden zo'n 20 gebruikers samen al meer dan 5.000 volledig elektrische kilometers. Een achttal bewoners ging over tot de aanschaf van een maandabonnement. Ook voor bedrijven is het aantrekkelijk om flexibel en duurzaam te rijden, door een van de zakelijke abonnementen af te sluiten. Dat kan al vanaf € 125,- per maand.

 

Zo werkt zakelijk autodelen

Als bedrijf of groep bedrijven kun je een abonnement afnemen voor een of meer elektrische deelauto's. De auto wordt dan dichtbij het bedrijf geplaatst en medewerkers kunnen de auto gebruiken voor zakelijke ritten. De registratie, het reserveren, het openen en afsluiten van de auto, het gaat allemaal via de MobiApp. Dus geen gedoe meer met sleutels of losse declaraties! Naast het abonnementsbedrag betaal je alleen de ritkosten, een bedrag per uur en per kilometer. Kosten van verzekering, onderhoud en laden zijn inbegrepen. Als werkgever ontvang je maandelijks een verzamelfactuur en een rittenstaat. Zo bespaar je als werkgever op de aanschaf van een wagenpark of leasekosten. In alle gevallen ben je ook flexibeler en zeer duurzaam bezig.

 

Voordelen voor je medewerkers en de omgeving

Omdat een deelauto geen zakelijk eigendom meer is, kan de auto ook voor privé-ritten gebruikt worden. Medewerkers of buurtgenoten kunnen de auto dus 's avonds of in het weekeinde gebruiken. Zonder fiscale bijtelling! Ze betalen de losse ritkosten van hun eigen betaalrekening, die ook gekoppeld is aan de MobiApp. Als werkgever draag je zo bij aan de kennismaking met electrisch rijden en aan lagere lasten voor je medewerkers of bewoners in de omgeving van je bedrijf. Met de inzet van deelauto's voorkom je vooral ook dat je duurzame wagenpark in het weekeinde en s'avonds ongebruikt stil staat. Dankzij de app en het betalen per rit, hebben veel verschillende gebruikers plezier van de auto.

 

Zelf ervaren; maak een proefrit!

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer weten? Maak dan eens een proefritje in een van de 2 deelauto's die in Huissen en Bemmel staan. Maak daarvoor een account aan op de MobiApp.

 

Online informatie-sessie

De werkgroep EV autodelen kan je verder helpen. Neem contact met ons op voor meer informatie. Mail je interesse of vraag naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Bijgaande links bieden je ook al meer informatie;

Website; https://www.mobinederland.nl/zakelijk-rijden/

Youtube; Mobi-pitch