(Lingewaard, 25 Maart 2014)

De oprichtingsbijeenkomst van Coöperatie Lingewaard Energie was een inspirerende avond. Er was een mooie variatie aan sprekers en gasten, die ieder vanuit hun vakgebied ervaringen en kennis deelden.
De avond werd geopend door Notaris van Schaijk die belangeloos de oprichting van de coöperatie heeft verzorgd. Door samen met voorzitter Paul Benders een zonnepaneel aan te sluiten werd symbolisch de hoop uitgesproken dat er nog vele panelen zullen volgen; een aftrap naar meer duurzame energie in Lingewaard.
Naast zonne-energie was er aandacht voor energiebesparing, windenergie, zonnepanelen op schooldaken en daken van sportverenigingen.
Doel van de avond was naast het delen van kennis ook vooral het werven van leden voor de coöperatie. Want zonder leden is er geen toekomst voor een coöperatie. Lingewaard Energie dankt de eerste 30 leden die ze op deze avond mocht inschrijven. Meer leden zijn nodig om samen mooie lokale initiatieven en projecten in de toekomst te kunnen realiseren.
Een belangrijke conclusie van de avond is dat er de behoefte is aan kleinschalige en concrete themabijeenkomsten. Lingewaard Energie zal daarom in 2014 een aantal thema bijeenkomst organiseren.
Meedoen en op de hoogte blijven? Meld u aan als lid of voor hun nieuwsbrief op deze site.