Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

 Donderdag 28 mei is het eerste stookseizoen met de betrokken bewoners van de wijken Molenwijk-Dries gevierd en afgesloten in de Leemhof in Gendt. De winnaars van de straat waren de bewoners van de Eikhof, die maar liefst gezamenlijk 25,6% bespaard hebben op hun totale energieverbruik. Joop Kusse kwam uit de bus als beste bespaarder met maar liefst 43% besparing op gas en elektra! 

Tijdens de avond werden de bewoners geïnspireerd door een presentatie over technische en duurzame snufjes en met de “Knop aan/knop uit Quiz” werd de kennis van de bewoners getest op duurzaamheid. Ook werden nog volop tips gedeeld en gaven bewoners aan hun gedrag blijvend te hebben aangepast. Zo blijkt maar weer dat energiebesparing van 10 tot 25% goed te realiseren is zonder in te leveren op comfort. Goed om te zien dat bewoners hun contacten weer hebben aangehaald in de wijk. Op de quizvraag hoe vaak een auto wordt gebruikt (slechts 4%) ontstond de vraag of een gezamenlijke elektrische ‘wijkauto’ wellicht in de toekomst realiseerbaar is?

Woon je in één van de wijken en wil je nog meedoen met het volgende stookseizoen, dat in oktober van start gaat? Dat kan! Geef je op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook het Wijkplatform Molenwijk-Dries heeft alle informatie.