Vrijdag 15 en zaterdag 16 juni barst Windpark Nijmegen-Betuwe van nieuwe energie tijdens Energiefestival Blowlands.  Blowlands is dé plek voor iedereen in de regio Arnhem-Nijmegen die meer wil weten over lokaal opgewekte duurzame energie en hiervoor zelf in actie wil komen.

Bij Blowlands ontmoet je de nieuwe energiemakers: mensen uit de regio Arnhem-Nijmegen die – hier en nu – de energietransitie een boost willen geven. Door samen duurzame energie op te wekken uit wind, zon en water. Lokaal, in onze eigen omgeving. Kom ook. Ontdek wat jij kunt doen voor een groenere wereld.

Lingewaard Energie is tijdens het festival aanwezig op zaterdag van 12u tot 17u. Je vindt onze stand bij het Meeting Point.

Het volledige programma van de beide dagen vindt u op de hier

Het festival vindt plaats op Windpark Nijmegen-Betuwe, Griftdijk 244, Nijmegen

In Ressen draaien 4 windmolens al 2 jaar en leveren energie aan zo’n 25.000 huishoudens. Dat is niet mis, en de vraag dringt zich op wanneer er in Lingewaard ook windmolens verschijnen. Maar wat betekent het om zo’n molen in mijn achtertuin te hebben? Wat weet ik van windmolens en van de mogelijke overlast die zij veroorzaken? Wat is het goede dat zo’n molen ons kan brengen? Ben ik een voorstander van de windmolen of pas ik er liever voor?
Lingewaard Energie wil alles voor u op een rijtje zetten. De positieve kanten van de molen, maar ook de negatieve kanten. Wat is slagschaduw en hoeveel geluid geeft een molen? Waar kan ik mij inschrijven voor een winddeel zodat ik kan profiteren van de windenergie?

 

Onderwerp:  

 

Algemene Ledenvergadering Coöperatie Lingewaard Energie

(Alléén voor leden)

Datum:

Donderdag 7 Juni 2018

Tijd:

20.00 uur (inloop vanaf 19.30)

Plaats:

Mea Vota, Boskoops Glorie 33 te Huissen

 

 

Benieuwd naar uw mogelijkheden op het gebied van energie besparen, opwekken of duurzaam (ver)bouwen? Wilt u weten van welke subsidieregelingen u kunt profiteren? En wat we samen kunnen doen om collectief voordelig in te kopen en energie op te wekken?

Kom dan op zaterdagmiddag 26 mei naar de bijeenkomst in de Kuul / de Brink (Wagenweg 12d, Huissen) voor informatie en gratis advies!