HetBabyGoed wint duurzaamheidsprijs 2023

Op 10 oktober 2023 werd in de TheaterKerk Bemmel stilgestaan bij de Dag van de Duurzaamheid. Er waren bijna 100 geïnteresseerden aanwezig. Een vast onderdeel van deze dag is de uitreiking van de duurzaamheidsprijzen. Inwoners konden hier duurzame Lingewaardse initiatieven voor aandragen. Uit de kandidaten zijn vier genomineerden gekozen, die kans maakten op de Lingewaardse Duurzaamheidsprijs 2023. HetBabyGoed ging er met de juryprijs vandoor. De publieksprijs ging naar Kledingruilwinkel Lingewaard.

Uitreiking juryprijs
De juryprijs is deze editie dus gewonnen door HetBabyGoed in Huissen. De jury heeft veel waardering voor de manier waarop dit kringloopbedrijf erin geslaagd is om een succesvol bedrijf te worden met hergebruik van babyartikelen. Hiermee draagt HetBabyGoed bij aan een circulaire economie, waarbij er minder grondstoffen nodig zijn voor het maken van spullen en onnodig afval wordt voorkomen. Het bedrijf heeft daarnaast ook een sociale doelstelling door de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook stellen ze babyartikelen beschikbaar aan weeskinderen in Marokko.

Publieksprijs
Naast de juryprijs is er ook een publieksprijs uitgereikt. In totaal zijn ruim 170 stemmen uitgebracht op de vijftien kandidaten. Met 51 stemmen heeft Kledingruilwinkel Lingewaard de publieksprijs gewonnen. De prijs is een waardering voor het bieden van de mogelijkheid om kleding te ruilen, zodat deze hergebruikt kan worden en niet wordt weggegooid. 

Andere genomineerden en eervolle vermelding
Buiten de prijswinnaars waren ook Bakkerij van Kol in Doornenburg en Kreco outlet in Bemmel genomineerd. De jury heeft ook een eervolle vermelding toegekend aan E-PortLiner Company BV in Huissen. Hiermee wil de jury haar waardering uiten voor het doorzettingsvermogen van directeur Ton van Meegen om de elektrificatie van de binnenvaart voor elkaar te krijgen. Met de transformatie van diesel-aangedreven naar volledig elektrisch aangedreven schepen zet de binnenvaartsector een belangrijke stap in het realiseren

Bekijk juryrapport 2023

Bekijk juryrapport 2022

Deel deze pagina via

« Naar het overzicht

© 2024 Lingewaard Energie | Website door ovkwebdesign.nl