De energiebus gaat deze herfst de kernen van Lingewaard langs. Door corona kunnen we nu geen adviesgesprekken voeren in de bus, we delen alleen de energiebespaarpakketten uit. Daarin zit isolatiemateriaal en een handig boek.
Wilt u ook een bespaarpakket afhalen? Dat kan voor het laatst op 21 november op de Markt in Bemmel, we staan daar vaan 10 uur tot drie uur ’s middags.
De energiebus maakt onderdeel uit van een eenjarig project over energiebesparing. We werken samen met de gemeente. Meer informatie staat op www.energieloketlingewaard.nl onder Lingewaard doet wat!

Aan de dorpstraat in Gendt staat tot einde van deze maand een elektrische deelauto van Lingewaard Energie. Na Bemmel en Huissen kunnen ook inwoners van Gendt kennismaken en testrijden. Reserveren, openen en sluiten gaat via de MobiApp. Als je daarin een volledig account aanmaakt (oa check van je rijbewijs is nodig) ontvang je een code voor € 10,- rijtegoed. Geef je je op als testrijder via mobinederland.nl/lingewaard dan rijd je voor € 0,50 per uur en € 19 cent per kilometer. Genoeg dus voor een leuk middagje uit. 

Op 10 oktober -de dag van de duurzaamheid- maakten wethouder Aart Slob en Frans van Herwijnen van Coöperatie Lingewaard Energie de winnaars van de duurzaamheidsprijs bekend.  De Duurzaamheidsprijs 2020 ging naar de projectgroep EVDeelauto voor hun initiatief: elektrische deelauto's in Lingewaard. Dierenweide Lingewaard - Slingerbos Huissen won de Publieksprijs Duurzaamheid 2020. Zij kregen ruim 23% van de bijna 1.200 uitgebrachte stemmen.

De prijzen werden uitgereikt na een live uitzending via Youtube. Ben je benieuwd naar deze en andere duurzame initiatieven? De prijsuitreiking en filmpjes van de genomineerden zijn te bekijken via youtube.

Naar aanleiding van de persconferentie van het kabinet op maandagavond, heeft Gemeente Lingewaard besloten de komende drie weken geen fysieke bijeenkomsten te organiseren. Dit om het virus in Lingewaard onder controle te krijgen. Lingewaard Energie volgt deze richtlijn, om ook binnen onze gemeente het virus weer onder controle te krijgen.

Op vrijdag 9 en zaterdag 10 oktober staan er verschillende activiteiten gepland rondom de Dag van de Duurzaamheid. Door de extra coronamaatregelen gaat dit er nu anders uitzien.

• De les over duurzaamheid op IKC de Abacus op vrijdag 9 oktober gaat door. Ook daarna gaan de lessen op andere basisscholen door.
• De bijeenkomst voor ondernemers – georganiseerd door VERON i.s.m. Lingewaard Energie – op 9 oktober gaat niet door. Hiervoor plannen we een nieuwe datum.
• Zaterdag 10 oktober gaat de duurzaamheidsmarkt in Bemmel (bij de Kinkel) niet door.
• Het bezoek van de Energiebus op zaterdag 10 oktober aan Bemmel gaat niet door. We kijken nog of de bezoeken aan de andere kernen later in oktober en november kunnen doorgaan.
• De feestelijke uitreiking van de Duurzaamheidsprijs en de Publieksprijs duurzaamheid zaterdagavond 10 oktober in de Theaterkerk gaat niet door. Er komt een alternatief voor het uitreiken van deze prijzen.
• De filmvertoning van ‘The Biggest Little Farm’ in de Theaterkerk gaat niet door. We kijken naar een alternatieve datum voor de mensen die een kaartje hebben.

Wij hopen met onze maatregelen bij te dragen aan het terugdringen van het virus. Natuurlijk kun je voor informatie over energie besparen of een energieadvies altijd terecht bij het Energieloket. Kijk voor meer informatie op www.energieloketlingewaard.nl