Afgelopen winter hebben adviseurs van Lingewaard Energie met groepen, wandelingen gelopen met een warmtebeeldcamera. Deelnemers waren positief over het inzicht dat de camera geeft. Komende winter gaan we weer nieuwe wandelingen organiseren. Heeft u interesse? Na de zomer communiceren we via het Energieloket over de aanpak en de aanmeldingen.

De werkgroep Groen, Klimaat en Spelen uit Huissen-Zand heeft in mei een goed bezochte Energyparty georganiseerd.  

Lingewaard Energie en het Energieloket hielpen mee, door LEDpakketten uit te delen en een presentatie te houden over subsidies. Voorzitter Edzo Oosterhuis hield een presentatie over de verduurzaming van zijn woning, die ook in de wijk staat

Zet alvast in de agenda, op donderdag 6 oktober vieren we de dag van de duurzaamheid! In samenwerking met de Theaterkerk organiseren we een mooi avondprogramma. Met een presentatie van Margot Ribberink, een filmvoorstelling en de uitreiking van de Lingewaardse Duurzaamheidsprijs.

Hiervoor zoeken we mensen of organisaties die meehelpen aan een goede, gezonde toekomst en een fijne omgeving. Weet u een goede kandidaat? Nominaties kunt u sturen (met motivatie) naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We werken samen met de gemeente om deze prijs uit te reiken.

Lingewaard Energie is de energie-coöperatie van, voor en door Lingewaarders op het gebied van duurzaamheid en energiebesparing. Onze focus ligt kortweg op: energie besparen en (zelf) energie opwekken. We werken actief, onafhankelijk en zonder winstoogmerk aan: informeren, adviseren, bewustwording en collectieve opwek van duurzame energie binnen de gemeente Lingewaard.

Onze coöperatie bestaat sinds 2014 en sindsdien hebben we veel gerealiseerd. Nu staan we voor een nieuwe fase in ons bestaan; we pakken meer en grotere projecten op. Hiervoor willen we onze groep van vrijwilligers en medewerkers uitbreiden en het bestuur versterken. Op korte termijn zoeken we een secretaris en is versterking van onze commissie communicatie nodig

VACATURE: Secretaris bestuur (gemiddeld circa 4 uur per week)

 

Als secretaris regel je de post en mailverkeer, het archief en de ledenadministratie. Je verzorgt ook de algemene brieven, mails, etc. namens de vereniging. Intern ben je de “spin in het web” voor informatievoorziening zoals agenda’s, vergaderstukken, verslagen, etc. Ook het bewaken van de planning en het monitoren van de actielijst worden door onze verdere professionalisering steeds belangrijker.

Maandelijks vergadert het bestuur. Binnen het bestuur pakken we zaken samen op. Dus we vallen voor elkaar in en zorgen er samen voor dat we acties bijhouden of verslagen maken.

 

VACATURE: Actieve leden voor de werkgroep communicatie (gemiddeld circa 4 uur per week)

 

De werkgroep bedenkt, organiseert en verzorgt de communicatie en informatie van de coöperatie. De doelgroepen zijn inwoners van Lingewaard en onze leden. Concreet gaat het dan bijvoorbeeld om:

  • Organiseren thema-avonden
  • Bijhouden van onze website en sociale media
  • Verzorgen van filmmateriaal, webinars, etc.

 

Met het toenemen van het aantal projecten is uitbreiding van de werkgroep gewenst.

 

Interesse?

Stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  en wij nemen contact met je op. 

 

Gewoon contact?

Maar ook als duurzaamheid je jouw interesseert, onze activiteiten je aanspreken of je gewoon een keer wil kennismaken, dan horen we dat graag. We staan voor een grootse opgave om gemeente Lingewaard CO2 neutraal te maken. Alle hulp en inzet is hierbij van belang!