Ook dit jaar organiseert Lingewaard Energie in samenwerking met de gemeente Lingewaard op de Dag van de Duurzaamheid (dinsdag 10 oktober 2023) de uitreiking van de Lingewaardse Duurzaamheidsprijs 2023. Uit de voorgedragen kandidaten kiest een deskundige jury vier nominaties, waarvan één de Juryprijs in ontvangst mag nemen. Daarnaast kan iedere inwoner van Lingewaard een stem uitbrengen op een van de voorgedragen kandidaten voor toekenning van de Publieksprijs. Mail uw keuze voor 7 oktober a.s. naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
De volgende 15 kandidaten zijn voorgedragen, en komen in aanmerking voor de Publieksprijs:

Op 16 september opent het Drijvend Zonnepark Lingewaard de deuren.
Het allereerste drijvend zonnepark van Nederland (op het Europese vasteland) wat vanuit een burgerinitiatief is ontstaan. Ontwikkeld door inwoners uit de gemeente Lingewaard zelf, wat inmiddels al 5 jaar groene stroom produceert.

De initiatiefnemers van het zonnepark zullen u meenemen in het ontstaan en de bouw van het drijvende zonnepark.

De deuren zijn geopend van 10:00-14:00 uur.

Voor meer informatie zie:
https://www.daarkrijgjeenergievan.nl/open-energiedag/
https://www.drijvendzonneparklingewaard.nl/

Afgelopen winter hebben adviseurs van Lingewaard Energie met groepen, wandelingen gelopen met een warmtebeeldcamera. Deelnemers waren positief over het inzicht dat de camera geeft. Komende winter gaan we weer nieuwe wandelingen organiseren. Heeft u interesse? Na de zomer communiceren we via het Energieloket over de aanpak en de aanmeldingen.

De werkgroep Groen, Klimaat en Spelen uit Huissen-Zand heeft in mei een goed bezochte Energyparty georganiseerd.  

Lingewaard Energie en het Energieloket hielpen mee, door LEDpakketten uit te delen en een presentatie te houden over subsidies. Voorzitter Edzo Oosterhuis hield een presentatie over de verduurzaming van zijn woning, die ook in de wijk staat