Wethouder Aart Slob van gemeente Lingewaard en Pieter Siekman van Coöperatie Lingewaard Energie hebben zaterdag 5 september twee elektrische deelauto’s in gebruik genomen. Omdat je de deelauto’s opent en sluit met een app, werd er geen sleutel maar een mobiel overhandigd. In het bijzijn van de werkgroep EV Deelauto en testrijders werden de eerste duurzame rondjes gereden. Meer dan 25 testrijders uit Huissen en Bemmel zullen in september en oktober hun eerste deelauto-ervaring opdoen.

“Het is een periode die bruist van energie” sprak wethouder Slob de aanwezigen toe. “Ook dit initiatief met de deelauto laat zien dat er veel energie gestoken wordt in nieuwe vormen van duurzaamheid. De werkgroep EV deelauto heeft hard gewerkt om dit mogelijk te maken en wij steunen dit project dan ook van harte”.

Onze twee Peugeot E-208's zijn er klaar voor! Op zaterdag 5 september om 11 uur gaan we van start in Huissen met de feestelijke lancering van het deelauto project in Winkelcentrum Zilverkamp. De eerste groep testrijders heeft vanaf die datum de mogelijkheid om tegen gereduceerd tarief en zonder abonnement gebruik te maken van de elektrische deelauto's. Op 3 oktober om 11 uur presenteren de testrijders hun eerste ervaringen tijdens het startevenement voor Bemmel. Geïnteresseerd? Je bent van harte welkom in Huissen of Bemmel om de deelauto te komen bekijken en een proefrit te maken.

Deelnemen als testrijder ? Er zijn nog enkele plaatsen voor testrijders beschikbaar in Huissen en Bemmel. Meer info vind je op de EVdeelauto pagina.

Voor geïnteresseerden organiseren we op 16 september 's avonds nog een online informatie-sessie. Aanmelden per E-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

The Biggest Little Farm volgt twee dromers en hun geliefde hond wanneer ze een keuze maken die hen hun klein appartement in L.A. doet verlaten. Ze trekken naar het platteland om één van de meest markante boerderijen in zijn soort te bouwen in volledige co-existentie met de natuur. De film volgt ze in de eerste tien jaar waarin ze proberen de utopie te creëren die ze nastreven. Ze planten 10.000 bomen, telen honderden gewassen en houden allerlei soorten dieren - waaronder een onvergetelijk varken genaamd Emma en haar beste vriend, de haan Mr Greasy.
De film is overladen met prijzen, schitterend gefilmd, hilarisch en diep ontroerend. De wereld verduurzamen was nog nooit zo leuk. Gratis tickets zijn te bestellen via de website van de Theaterkerk.

Bekijk de trailer via deze link

Ondernemersvereniging VERON, Lingewaard Energie en de gemeente organiseren op 9 oktober een netwerkbijeenkomst voor Lingewaardse ondernemers. Het doel hiervan is het stimuleren van de verduurzaming van bedrijven, bedrijfspanden en bedrijventerreinen. Er zijn presentaties door ervaringsdeskundigen en er is ruimte om bij te praten met andere ondernemers. Meer informatie over het programma volgt nog. Meer informatie bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.