Projecten

Drijvend Zonnepark Lingewaard

Geschreven op

Drijvend Zonnepark Lingewaard in Bemmel was het eerste drijvende zonnepark in Europa. Het project is ontwikkeld door inwoners van de gemeente in samenwerking met de tuinders van NEXTgarden. Al sinds 2018 levert het park duurzame energie voor 600 huishoudens in de omgeving. Lees meer »

Het Energieloket Lingewaard: Eerste hulp bij energiebesparing

Geschreven op

Wil je je woning verduurzamen? Het Energieloket Lingewaard biedt ‘eerste hulp bij energiebesparing’. Ze zijn het startpunt voor al je vragen over zonnepanelen, isolatie, subsidie, financiering en meer! Ze adviseren gratis en onafhankelijk via hun website en bij het loket... Lees meer »

Lingewaardse Duurzaamheidsprijs

Geschreven op

Sinds 2018 rijken we elk jaar op de Dag van de Duurzaamheid de Lingewaardse Duurzaamheidsprijs uit. De prijs is bedoeld voor personen, bedrijven, instanties en initiatieven uit Lingewaard die zich onderscheiden door hun bijdrage aan duurzaamheid in de breedste zin van het... Lees meer »

Warmtewandelingen

Geschreven op

Afgelopen winter hebben adviseurs van Lingewaard Energie met groepen, wandelingen gelopen met een warmtebeeldcamera. Deelnemers waren positief over het inzicht dat de camera geeft. Komende winter gaan we weer nieuwe wandelingen organiseren. Heb je interesse? Lees meer »

Afgerond project: Elektrische deelauto's

Geschreven op

Voor mensen die af en toe een (extra) auto nodig hebben, kan een deelauto ideaal zijn. In Bemmel en Huissen zijn er daarom enkele jaren twee deelauto's beschikbaar gesteld. Meerdere omwonenden hadden een abonnement om deze 100% elektrische deelauto's te kunnen gebruiken. Lees meer »

© 2024 Lingewaard Energie | Website door ovkwebdesign.nl