Meer dan 250 woningen in Zilverkamp niet warm te krijgen door keuze in constructie

In de Zilverkamp in Huissen staan meer dan 250 geschakelde eengezinswoningen uit bouwjaar 1977 met een keuze in de constructie. Onder andere omdat de spouw onder de dakpannen open is, blijven de muren die de woningen scheiden erg koud. Hierdoor is het onmogelijk om de binnentemperatuur behaaglijk warm te krijgen. Deze problemen kwamen aan het licht bij een inspectie nadat er meerdere klachten waren gekomen. Adviseurs van Lingewaard Energie constateerden dat de bouwwijze het probleem was van het koud blijven van de woningen.

Woningtype met problemen

Oplossing

Gelukkig zijn de oorzaken van de koud blijvende muren, voor een handige doe-het-zelver,  vrij eenvoudig aan te pakken. Door de spouw aan de bovenkant af te sluiten komt er geen koude buitenlucht meer tussen de muren. Daarnaast dienen er een aantal maatregelen in de kruipruimte te worden genomen. Woon je in één van deze woningen? Lees dan hier het advies.

Gratis advies

Woon je ergens anders, maar heb je ook problemen met het warm krijgen of houden van je woning? Of heb je bijvoorbeeld last van toch? Bezoek dan de inloopmiddag voor gratis advies.

Deel deze pagina via

« Naar het overzicht

© 2024 Lingewaard Energie | Website door ovkwebdesign.nl